De geschiedenis van Carhartt

Carhartt is in 1889 opgericht door Hamilton Carhartt. Aanvankelijk werd de kleding gemaakt voor spoorwerkers omdat deze behoefte hadden aan sterke en warme kleding. Jaren later werd de kleding ook bekend onder het grote publiek. Dit kwam voornamelijk vanwege de hoge kwaliteit, duurzaamheid en bestendigheid tegen water, vuur en schuring.

HipHop Scene

In de jaren 90 werd Carhartt groot als fashion merk in de hiphop scene. Dit was grotendeels te danken aan Tommy Boy Records die Carhartt jassen gebruikte voor promotionele doeleinden. In deze tijd werd het merk veel gedragen door crack dealers vanwege de warmte en duurzaamheid. Volgens Steven J. Rapiel kwam dit hoofdzakelijk doordat de deze mensen warme jassen nodig hadden en veel spullen moesten dragen. Al gauw werden de jassen door het jongere publiek opgemerkt en in korte tijd werd het een nieuwe rage.

Work in progress

Naast de bedrijfskleding heeft Carhartt inmiddels ook een streetwear divisie onder de naam “Work in Progress”. Deze tak produceert Carhartt kleding voor kunstenaars, muziekanten en skateboarders. Deze divisie van Carhartt gaat vaak partnerships aan met bestaande merken binnen de skateboard en BMX industrie. Een van de laatste partnerships die Carhartt is aangegaan is die met Burton in oktober 2011 waarbij de bedrijven samen een snowboardkleding lijn hebben ontwikkeld. Daarom kan je nu naast skateboardschoenen, skateboardkleding en gear ook terecht voor snowboardkleding bij het merk Carhartt.
Hieronder komt later een overzicht waar je de skateboardschoenen, kleding en gear van Cahartt online kunt kopen.
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare