De geschiedenis van éS

éS Footwear is opgericht in 1995 als submerk van Etnies. De naam éS stamt af van de laatste twee letters van Etnies en wordt uitgesproken als de letter S. Van oorsprong is éS opgericht om de behoefte van een nieuw type skateboardschoen te vervullen. In samenwerking met Pierre Andre Senizergues (Etnies) zette Don Brown het nieuwe merk éS in de markt. Het Merk éS valt onder het bedrijf Soletechnology net als de onderstaande merken: Etnies, Emerica, ThirtyTwo en Almont

 

Skateboardteam

Omdat Etnies in de tijd een zeer gewild sponsor merk was onder skateboarders (het was toen het enige merk dat opgericht is door skateboarders), had Don Brown het niet moeilijk om een skateboard team te formeren. Uiteindelijk begon éS met Eric Kosten en Tom Penny, later werden onder andre Bob Burnquist, Chad Muska, Rik McCrank, Arto Saari En vele andere pro skaterboarders aan het team toegevoegd.

 

Doel

Het doel van éS was om betere skateboardschoenen te produceren die ook na het skateboarden mooi en comfortabel waren om te dragen. In tegenstelling tot andere skateboardmerken is éS om het team heen gebouwd. Daarom zie je nu nog steeds veel schoenen met namen van gesponsorde skateboarders.

 

Gear van éS

Een van de meest populaire schoenen van éS was de Accel, gemaakt in 1995 deze schoen wordt nog steeds goed verkocht. Naast skateboardschoenen maakt éS inmiddels ook skateboardkleding en heeft het een speciale skateboardschoenen lijn voor kinderen. Tegenwoordig is éS nog steeds een van de belangrijkste skateboardmerken ter wereld.

 

Hieronder staat een overzicht waar je de skateboardschoenen en skateboardkleding van éS online kunt kopen.
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare