De geschiedenis van Fallen

Fallen is in 2003 opgericht door Jamie Thomas. Nadat Thomas Zero en Mystery had opgericht wou hij zich naast het maken van skateboards ook richten op skateboardschoenen en kleding. Oorspronkelijk was het plan om Fallen onder het merk DC Shoes te laten produceren en in de markt te zetten.

 

Overname Quicksilver

Aanvankelijk was de eerste productie gestart, totdat Quicksilver, DC Shoes in 2004 heeft overgenomen. Hierdoor moest Thomas een keuze maken om het bedrijf te verkopen of alleen door te gaan. Uiteindelijk heeft Thomas daarom besloten om de rechten van Fallen te kopen en het merk zelf in de markt te zetten. Hierdoor is Fallen onderdeel geworden van het distributienetwerk, van Thomas, Black Box Distribution. Onder Black Box Distribution vallen o.a. de volgende merken:

  • Mystery Skateboards
  • Zero
  • Slave Skateboards

 

Over Jamy Thomas

Jamy Thomas is op 11 jarige leeftijd begonnen met skateboarden en heeft o.a. gereden voor Deluxe, Experience skateboards, invisible skateboards, spitfire, Toy Machine en nu Zero. Tijdens zijn skateboard carierre heeft hij in vele skateboardvideo’s gespeeld. Een van zijn bekendste gap’s was de ‘Leap of Faith’ welke hij als enige zonder botbreuken heeft overleeft.

 

Gear van Fallen

Samen met de merken van Black Box Distribution is Fallen een van de grootste skateboard merken van de skateboard scene geworden. Het skateboardmerk Fallen richt zich van oorsprong op skateboard schoenen maar inmiddels heeft het ook skateboard kleding en accesoires op de naam staan.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare