De geschiedenis van O’Neil

O’Neill is ontstaan in 1952 in de garage van Jack O’Neill in San Francisco. Vanaf deze dag is het Merk O’Neill verbonden met deze regio en de staat California. Sindsdien staat het merk synoniem voor baanbrekende uitvindingen in de surf industrie.

Bedenker van de wetsuit

In het begin van de jaren 60 heeft Jack O’Neill de eerste wetsuit uitgevonden. Met deze uitvinding werd het voor surfers mogelijk om langer in het water te blijven. Vijf jaar later heeft O’Neill de eerste wetsuit schoentjes geïntroduceerd. Mede door deze innovaties werd het voor surfers mogelijk om steeds langer in het water te blijven en koudere surfspots te veroveren. Daarnaast heeft O’Neill tot vandaag er voor gezorgd dat surfers, windsurfers en duikers steeds koudere omgevingen kunnen weerstaan en ontdekken.

Uitvinding van de leash

Later in het jaar 1971 heeft O’Neill een andere baanbrekende innovatie geïntroduceerd, doordat Pat O’Neill (een van de zes kinderen van Jack) de surf leash heeft uitgevonden. Met deze uitvinding werd het voor surfers mogelijk om steeds meer risico’s te nemen op iedere golf omdat ze hun boards niet meer op hoefden te halen na iedere wipeout. Door de introductie van de leash heeft surf sport veel progressie kunnen boeken. Tijdens het testen van de leash heeft de oprichter Jack O’Neill een oog verloren. Daarom draagt hij tot op de dag van vandaag nog steeds een ooglap.

Snow is only frozen water

Inmiddels heeft O’Neill zich ook al lang gestort op de Snowboardwereld. Met de uitdrukking: “Snow is only frozen water” probeert O’Neill de twee boardsporten te verbinden. Daarmee kan je zowel voor de winter als de zomer kleding terecht bij O’Neill. Naast kleding kun je ook een groot scala aan snowboard en surf gear kopen bij O’Neill.

Boardsporten

O’Neill richt zich onder andere op de volgende boardsporten:

  • Surfen
  • Snowboarden
  • Wakeboarden
  • Kitesurfen
  • Windsurfen

O’Neill is inmiddels al 60 jaar een van de ‘leading brands’ in de boardsporten en is daarmee over de hele wereld te vinden.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare