De geschiedenis van Osiris

Osiris is in 1996 opgericht door Tony Magnusseon, Brian Reid, Doug Weston, Laura Kim en Tony Chen. Ze hebben Osiris opgericht omdat ze vonden dat er plek was voor een skateboardschoen dat werd ontworpen en gepromoot door pro skateboarders.

Innovatie van Osiris

Osiris staat bekend als een zeer innoverend merk in de skateboardindustrie. Een van de bekendste lijnen van Osires waren de Osiris D3 schoenen. De D3 skateboardschoenen zijn ontworpen door pro skater David “Dave” Mayhew. Aanvankelijk verkocht de skateboardschoen slecht. Echter nadat Osiris de schoen een stuk goedkoper maakte begon de populariteit van de schoen te stijgen.

Osiris D3 2001

De tweede versie, de Osiris D3 2001 bleek nog populairder te zijn. Later werd er een kleinere versie van de schoen gemaakt namelijk de D3 NTX. Uiteindelijk heeft Osiris ook nog een snowboardschoen van de D3 gemaakt alleen dit bleek geen denderend succes te zijn. De Osiris D3 is tot nu toe een van de meest verkochte skateboardschoenen van alle tijden.

Films en teams

Naast schoenen is Osiris ook bekend om zijn skateboardfilms. Met “The Storm” uit 1999 kreeg Osiris de publieksprijs van het skateboardmagazine Transworld. Naast skateboarden heeft Osiris ook een BMX, FMX, MTB en een surf team. Osiris heeft een breed assortiment aan skateboard schoenen maar maakt inmiddels ook veel skateboard kleding en accessoires.
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare