De geschiedenis van Quiksilver

Quiksilver is van oorsprong opgericht door twee Amerikaanse surfers in 1976. Als surfkleding merk hebben ze meerdere fashion trends geïntroduceerd binnen de surfscene. Na het succes van de surfkleding heeft het merk rond de jaren 80 zich op andere boardweare gestort en begon het met verkopen van marchandise bij warenhuizen, in plaats van te focussen op kleine specialistische shops.

Wereldwijde speler

Rond de jaren 90 was is het kleine bedrijf uitgeroeid tot een wereldwijde onderneming. Quiksilver is gebaseerd op authenticiteit en heeft reputatie voor kwaliteit. Quiksilver staat voor prestatie, stijl en duurzaam. Samen met de Quiksilver Foundation probeert Quiksilver het verschil te maken binnen de boarders community en omgeving.

Betekenis van het logo

Het logo van Quiksilver bestaat uit een gebroken golf en besneeuwde berg, wat staat voor actieve sporten en globale excellentie. Naast het merk Quiksilver heeft het bedrijf de volgende submerken geïntroduceerd:
  • Pirate Surf
  • Que
  • Roxy
  • en Raisins
Deze merken vullen het bedrijf Quiksilver aan op het outdoor lifestyle gebied.

Boardsporten

Inmiddels richt Quiksilver zich naast het surfen ook op snowboarden en skateboarden. Daarmee kan je zowel voor zomer als voor de winterkleding terecht bij Quiksilver. Daarmee sluit het merk aan bij andere grote wereldmerken die producten leveren voor alle drie de sporten.

Overnames

De afgelopen tien jaar is Quiksilver op overnamepad geweest en heeft het verscheidene grote bedrijven overgenomen. Zo heeft het in 2004 het grote skateboard merk DC overgenomen. Daarnaast heeft het bedrijf in 2005 het Franse wintersport bedrijf Rossignol opgekocht. Één van de grootste wintersport leverancier van Europa. Met de overname van Rossignol wordt Quiksilver de grootste buitensport leverancier ter wereld. Kortom, Quiksilver is here to stay!
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare