De geschiedenis van Roxy

Slogan: “Daring, confident, naturally beautiful, fun, alive: Roxy”

De geschiedenis van Roxy

Roxy is in 1990 opgericht als submerk van Quiksilver gericht puur op vrouwelijke surfers. In de tijd waren er nog geen surfmerken die zich puur op vrouwen richte. Aanvankelijk werd eerst een zwemkleding lijn uitgebracht en kort daarna in 1991 werd een volledig Roxy sportswear line uitgerold.

Vrouwelijke surf en snowboard kleding

Het jaar daarop volgde de Roxy sportwear line met spijkerbroeken en snowboardkleding. De combinatie van vrouwelijk surfkleding van een authentiek merk maakte het merk interessant voor zowel verkopers als surfgirls.

Vrouwelijke Board Short

Later in 1993 volgde Roxy’s eerste grote uitvinding. Zoals de legende het beschrijft zat de Roxy crew een ochtend op het strand te kijken naar de golven waarna de eerste vrouwelijke board short is uitgevonden.

Logo van Roxy

Met de gebroken golf in de vorm van een hart, geleend van het Quiksilver logo, was het populaire logo van Roxy geboren. Het was de eerste in haar soort en snel volgden andere grote surfmerken met de introductie van een vrouwelijke kledinglijn. Inmiddels richt Roxy zich naast het surfen ook op snowboarden .
Later vindt je hieronder een overzicht waar je alle producten van Roxy online kunt kopen.
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare