De geschiedenis van Vans

De geschiedenis van Vans

Vans is in 1966 opgericht door de van oorsprong Nederlandse Broers Paul van Doren en James van Doren in Anaheim, California. Oorspronkelijk heette het bedrijf de Van Doren Rubber Company en was een van de eerste fabrikanten die zijn schoenen direct aan de consument verkocht.

Populariteit onder skateboarders

In 1970 begon Vans aan populariteit te winnen onder skateboarders. De plakkerige zool en het ruige leer maakte de schoenen ideale skateboardschoenen. Later hebben de beroemde Dogtown skateboarders Tony Alva en Stacy Peralta de Vans #95 ontworpen die nu bekend staat als de Vans Era.

Extreem sports

Later in 1980 ging Vans zich richten op meer extreme sporten als: BMX, wakeboarding, motorcross en surfen.

Faillissement

In 1982 werden de Vans slip-on’s (uit 1966) weer een nieuwe rage nadat Sean Penn deze droeg in de legendarische jeugdfilm “Fast Times at Ridgemont High”. Ondanks dat de core schoenen van Vans goed verkochten kon het bedrijf zijn grote lijn aan diverse producten niet meer ondersteunen, waardoor het in 1983 failliet is gegaan.

Oorsprong van de naam

Drie jaar later opende Vans haar deuren weer en sindsdien heeft het meerdere eigenaren gehad. Tot nu toe is Greensboro de laatste eigenaar welke het bedrijf in 2004 voor 396 miljoen dollar heeft gekocht. Tegenwoordig is Steve van Doren, de zoon van Paul van Doren nog steeds bij het bedrijf. De naam Vans staat voor de wortel van het antwoord. De V staat voor √ en ans betekend anwser (ANS) wat je vindt op iedere rekenmachine.

Custom made schoes

Tegenwoordig is het mogelijk om de site van Vans je eigen persoonlijke schoen te ontwerpen (custom made). Dit kan je doen voor de Era, Slip-On, Old Skool en 106 Vulcanized schoenen. Vans richt zich op de volgende extreem sports: skateboarden, snowboarden, surfen, BMX en Moto-X. Daarom kan je voor al je skateboard kleding, snowboard kleding, surf kleding en gear terecht bij Vans.

Hieronder staat een overzicht waar je de schoenen, kleding en gear van Vans online kunt kopen.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare