De geschiedenis van Zoo York

Zoo York is opgericht door de skateboarders Eli Morgan Gessner, Rodney Smith en Adam Schatz in New York in 1993. Zoo York is het eerste grote skateboardmerk van de oost kust van Amerika. Tegenwoordig zijn ze nog steeds het grootste skateboardmerk uit het oosten van Amerika.

Oorsprong van de naam

De naam Zoo York is ontstaan in de jaren ’80 en stond/staat synoniem voor alle underground artiesten van New York, o.a.

  • Graffiti artiesten
  • B-Boys
  • Punks
  • DJ’s
  • en Skateboarders.

Langzamerhand evalueerde de underground scene van New York en werd Zoo York een feit. Later in 1993 werd het gelijknamige lifestyle skateboard kledingmerk Zoo York opgericht, met de New York underground als inspiratie. Dat Zoo York is ontstaan uit de underground scene van New York kan je goed zien aan de stijl en muziek die het merk vertegenwoordigt.

Film Mix Tape

Met de skateboardfilm ‘Mix tape’ heeft Zoo York de eerste skateboardsoundtrack gemaakt die volledig uit Hip Hop bestaat. Daarmee was de band tussen de skateboard en de hip hop scene officieel bevestigd en later zou deze nog veel groter worden.

Oorsprong van de naam

Sinds een aantal jaar is Zoo York onderdeel van het beroemde merk Ecko, opgericht door Mark Ecko. Tegenwoordig zijn de invloeden vanuit de underground scene van New York nog steeds terug te vinden in het merk Zoo York.

Extreme sporten

Daar komt bij dat Zoo York zich naast het skateboarden ook richt op BMX en Surfen. Naast skateboards, skateboard schoenen, skateboard kleding en skateboard gear kan je daarom ook voor BMX en Surf kleding terecht bij Zoo York.

Hieronder komt later een overzicht waar je de skateboard schoenen, skateboard kleding en skateboard gear van Zoo York online kunt kopen.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare