De Geschiedenis van Airwalk

Airwalk is in 1986 opgericht door Bill Mann en George Yohn in Carlsbad, California. Het merk is ontstaan nadat de zoon van Bill Mann naar hem toe kwam met de vraag of zijn vader een schoen kon ontwerpen die langer mee ging. De schoenen die toen werden gebruikt sleten te snel door het skateboarden en hadden een saai uiterlijk.

Oorsprong van de naam

De naam Airwalk stamt af van de signature trick van Tony Hawk, “the Airwalk”. Naast de naam had zijn zoon nog een eis aan de schoen, deze moest goedkoop zijn zodat alle kinderen een paar kunnen kopen. Na dit gesprek begon Bill Mann, schoenen ontwerper van beroep, met het ontwerpen van de eerste Airwalk.

Doorbraak van Airwalk

De grote doorbraak van Airwalk was toen “the Prototype” op de film poster van “Gleaming the Cube” stond, een film met Cristian Slater en toenmalige Airwalk members Tony Hawk, Tommy Guerrero. The prototype lijn was één van de eerste lijn skateboardschoenen die speciaal gemaakt waren voor het skateboarden. De schoenen hadden extra pads en waren ontworpen om minder te slijten tijdens het maken van een ollie.

Teams en board sporten

Al snel had Airwalk geweldig skateboard team bij elkaar met rijders als Tony Magnusson, Mike McGill, Lance Mountain, Tony Hawk, en later Geoff Rowly, Bucky Lasek en Andy Macdonald. Later ging Airwalk zich ook richten op de BMX en surf community, met onder andere rijders als:
  • Matt Hoffman (BMX),
  • Rob Machado,
  • Shane Dorian en
  • Kelly slater (surfen).

Daarna begon Airwalk in 1989 ook met het maken van snowboard boots en tegen het einde van 1997 was Airwalk een van de bekendste merken binnen deze markt.

Airwalk Skateboard team

In 2004 kwam de neergang van het merk toen het werd gekocht door “Collective Licensing International” die ook merken als Vision, Sims en Lamar onder zich heeft. Volgens skateboard critici verloor het merk hierdoor zijn authenticiteit en zijn street credibility. Gek genoeg was dit rond dezelfde tijd dat Nike, Adidas zijn intrede deed.

25 jaar Airwalk

Vorige jaar bestond Airwalk 25 jaar en het is nu hard bezig met het maken van een comeback. Het afgelopen jaar zijn er weer veel schoenen opnieuw uitgebracht, zoals de JIM en Enigma series. Naast skateboardschoenen maakt Airwalk tegenwoordig ook skateboard, surf en snowboard producten en kleding.
Binnenkort komt hieronder een overzicht waar je de skateboardschoenen, surf-, snowboard en skateboardkleding van Airwalk online kunt kopen.
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare