ONLINE SURF QUIZ (NL)

Welkom bij de online surf quiz. Hieronder vind je alle info die je nodig hebt om mee te doen met de quiz. Alvast veel plezier en surfse!

Direct inschrijven? Klik dan op de knop van hieronder:

Wat heb je nodig?

Laptop

Een laptop met een goede internetverbinding en webcam.

Tweede Scherm

Een tweede scherm, telefoon of laptop waar je de antwoorden via het antwoord formulier kan invullen. Let op! Gebruik altijd één antwoord formulier per team.

Vrienden of familie

De online surf quiz wordt natuurlijk nog leuker als je deze samen met vrienden of familie kan spelen. Let hierbij op de huidige Corona regels. En je kan natuurlijk ook vanuit je eigen huis met elkaar video bellen, Whatsappen, Zoomen, Skypen etc*.

*Bellen via 4G kan extra geld kosten als je een kleine (data) bundel hebt.

Hoe werkt de surf quiz?

1. Inschrijven

Schrijf je in voor de Quiz via de bovenstaande groene button.

2. Drinks & snacks

Zorg voor voldoende drinken en snacks voor tijdens de quiz in de huiskamer of achter jouw bureau.

3. Open de Quiz

Zorg ervoor dat je 15 min voor de start van de quiz de link naar de meeting (die je via email ontvangt) hebt geopend.

4. Teamnaam

Voeg je naam + teamnaam toe aan je schermnaam in zoom toe en geniet van de quiz!

De online surf quiz wordt in Zoom gehouden. Momenteel geld er een maximum van 100 mensen. Wanneer we vol zitten wordt de quiz ook live via YouTube gestreamd. Tijdens de quiz wordt iedereen op mute gezet. Je mag de quiz in je eentje spelen maar het wordt natuurlijk nog leuker als je deze met (surf) vrienden, collega’s of familie speelt. Zorg ervoor dat je via de telefoon, whatsapp, Google hangouts of Skype in contact bent met je teamlid of leden zodat je de vragen kan overleggen zonder dat dit in de Zoom meeting naar voren komt.

Afspraken:

  • Zorg dat je om 20:15 ingebeld bent in Zoom met je naam + Teamnaam (bijv. Kelly – team Goat). Je ontvangt de link uiterlijk een uur voor aanvang van de quiz. Op deze manier kan iedereen zich rustig voorbereiden voor de quiz.
  • Om 20:30 gaan we starten. Zorg dat je een drankje en snack bij de hand hebt en het antwoord formulier voor Blok 1 (zie hieronder) hebt geopend.
  • Mocht je vragen hebben dan kan je die in de chat stellen.
  • Zorg er voor dat maximaal één iemand van jouw team het antwoord formulier invult. Wanneer er meerdere antwoord formulieren per team worden ingediend dan geld degene met de laagste punten. Zorg daarom ook voor een unieke teamnaam (bijv. met cijfers of #$% tekens). Voor het uitrekenen van de eindstand is het erg belangrijk dat jij/jullie altijd dezelfde teamnaam gebruiken voor ieder formulier. Let daarom goed op dat er geen typfouten zoals spaties in je teamnaam staan wanneer je deze gaat copy-pasten.
  • Googelen mag!
    Omdat het onmogelijk is om te controleren dat mensen antwoorden Googelen en omdat het ook best leuk kan zijn wordt Googelen toegestaan. Daarnaast proberen wij met unieke vragen het moeilijk te maken om antwoorden te Googelen. Vul wel op het einde van de Quiz eerlijk in of je gebruik hebt gemaakt van Google of niet.
  • Let op de spelling bij de antwoorden. Voordat je een naam of titel invult controleer dan nog even de spelling in Google. Dit zorgt ervoor dat wij makkelijker en sneller alles kunnen nakijken en dan kunnen we de uitslag eerder online zetten. Antwoorden die fout gespeld zijn moeten we helaas afkeuren. Daarnaast mogen er ook geen spaties achter de antwoorden staan en worden leestekens zoals ! ? , . ook fout gerekend. Vul dus alleen de tekst of het nummer in wanneer dit van toepassing is.

De livestream (via Youtube) van onze quiz vind je hierboven en als je één van de 100 inschrijvingen bent dan ontvang je de link naar Zoom via de mail.

Formulieren pas open om 20:25
Let op! Wij openen de formulieren pas om 20:15 op de avond van de quiz. Wanneer je nog geen vragen ziet is het handig om rond deze tijd of om 20:30 nog een keer het formulier te openen of te verversen. Hieronder vind je de formulieren. Klik op de links (in het blauw) om de formulieren te openen.

Blok 1 (ronde 1 & 2)
Het groene formulier.

Blok 2 (ronde 2 & 3)
Het gele formulier.

Verzend of submit na ieder blok jullie formulier. Wanneer de tijd is verlopen sluiten wij het formulier weer af. Het is belangrijk dat je per team maar één formulier gebruikt. Het team wat over alle formulieren heen de meeste punten heeft gescoord is de winnaar van de online quiz en verdient daarmee eeuwige roem!

Doe mee met de online surfquiz! Klik op de groene inschrijven knop >

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare