De geschiedenis van Converse

Het merk Converse is in 1908 opgericht in Malden, Massachusetts door Marquis M. Converse. Oorspronkelijk is het bedrijf begonnen onder de naam Converse Rubber Shoe Company. Naast schoenen maakte het bedrijf ook autobanden maar deze vonden minder goed aftrek dan de schoenen.

 

Doorbraak Converse

De grote ommekeer kwam in 1917 Toen het merk de Converse All-Star introduceerde. Toentertijd was dit een grote innovatie aangezien de basketballsport nog maar 25 jaar bestond. In 1921 kwam de basketbalspeler Chuck Taylor bij het bedrijf met klachten over pijnlijke voeten, waarop Converse hem een baan aan heeft geboden.

Converse All Stars

Later heeft Chuchk het All-Star merk groot gemaakt binnen Amerika. Uiteindelijk werd zijn handtekening aan het All-Star merk toegevoegd. Aanvankelijk waren de schoenen erg populair in de jaren 50 en 60. Daarnaast was Converse ook lange tijd de officiële schoenen maker van de National Basketball Association.

Rock & Roll scene

Naast basketball was Converse ook erg populair in de Rock & Roll scene van de jaren 50 en 60. Later zou Converse ook in de Skateboardscene erg groot worden met de skateboardschoenen van vandaag.

Overname door Nike

In 2003 is Converse overgenomen door Concurrent Nike. De laatste tien jaar heeft de All-Star lijn weer een nieuwe intrede gemaakt en tegenwoordig zie je Converse nog steeds terug in de Basketbal, Rock & Roll en skateboardscene. Daarbij is Converse niet meer weg te denken uit het straatbeeld van vandaag.
Binnenkort komt hieronder een overzicht waar je de schoenen en kleding van Converse online kunt kopen.
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare