De geschiedenis van Emerica

Emerica is in 1996 opgericht als submerk van Etnies. Emerica is in de markt gezet om de behoefte te vervullen voor een rauwe, simple en recht voor zen raap skateboardschoen. Met deze positie heeft Emerica de meest hardcore skateboard enthousiasten als doelgroep.

 

Oorsprong van de naam

Net als de onderstaande merken valt Emerica ook onder het bedrijf Soletechnology wat is opgericht door Pierre Andre Senizergues. Naast éS was Pierre ook bij Emerica verantwoordelijk voor het vergaren van de hardcore skaters voor het merk Emerica. Submerken van Soletechnology:

  • Etnies
  • éS
  • ThirtyTwo
  • Almont

 

Skateboardteam

Uiteindelijk weet Pierre boarders als: Jamie Thomas, Chris Senn, Andrew Reynold (welke nog steeds voor Emerica rijd)en vele anderen te tekenen voor Team Emerica. Later in 1998 zal Justin Regan het stokje als teammanager van Pierre overnemen.

 

Ontwikkeling van de producten

Net als Etnies en éS zijn de schoenen van Emerica van zeer goede kwaliteit. Daarnaast is het skateboard team van Emerica nauw betrokken bij de ontwikkeling van alle producten. Daarmee is het skateboard merk Emerica een merk dat is gemaakt voor skateboarders door skateboarders. Inmiddels richt Emerica zich naast skateboardschoenen ook op het maken van skateboardkleding. Je kan dus naast skateboardschoenen ook voor alle skateboardkleding terecht bij Emerica.

 

Hieronder komt later een overzicht waar je de skateboardschoenen en skateboardkleding van Emerica online kunt kopen.
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare