De geschiedenis van Etnies

Slogan: Product of our environment 

Etnies is opgericht in 1986 in Frankrijk door Pierre Andre Senizergues. Etnies was het eerste skateboard merk dat is opgericht door skateboarders. Daarnaast waren zij het eerste skateboard merk dat de pro-skateboar schoen heeft ontworpen.

Oorsprong van de naam

Als pionier heeft Etnies veel betekend voor de skateboardscene en heeft zij het gezicht van het skateboarden voorgoed veranderd. Aanvankelijk heette Etnies eerst Etnics wat komt van het woord “etnische”. De naam Etnics was bedoeld als een verwijzing naar de skateboardscene echter de naam moest later veranderd worden vanwege een juridisch conflict.

Inmiddels is Etnies onderdeel van Soletechnology waar ook de merken Emerica, éS Footwear, ThirtyTwo en Altamont onder vallen.

Producten

Naast skateboarden richt Etnies zich tegenwoordig ook op snowboarden, surfen, BMX en motorcross. Daarom kun je behalve skateboard schoenen ook terecht bij Etnies voor al je skatboard kleding, snowboard kleding, surf kleding en gear bij de Etnies webshop.

Pierre Andre Senizergues

Etnies blijft een van de leiders in de skateboardindustrie en wordt nog steeds gerund door de oorspronkelijke oprichter Pierre Andre Senizergues (tevens CEO van Soletechnology). Zijn visie om creative, innovatieve en stijlvolle producten te maken die ook nog eens comfortabel zijn en bescherming bieden is nog steeds in tact.

Later komt hieronder een overzicht te staan waar je de producten van Etnies online kunt kopen.

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare