De geschiedenis van Habitat

Habitat is in 1999 opgericht als dochterbedrijf van Alien workshop. Het merk is opgericht omdat de oprichters van Alien Workshop, Mike Hill en Chriss Carter zich naast het maken van skateboards ook wouden richten op het maken van kleding en accessoires. Daarnaast vonden ze dat er te weinig milieu bewuste merken waren in de skateboardindustrie. Daarom besloten ze om in 1999 het merk Habitat op te richten.

 

Skateboard team

Na het oprichten van het merk hebben ze vijf amateur skateboarders gevonden om het team van Habitat te vormen. Vele van deze skateboarders rijden nog steeds voor het skateboardmerk.

 

Groen skateboardmerk

Habitat heeft het milieu hoog in het vaandel, zo maken ze sterke en lichte skateboards met o.a. bamboo, hennep en kurk. Daarnaast gebruiken ze op water gebaseerde inkt, lijm en lak om het milieu zo weinig mogelijk te belasten. Verder is alle kleding gemaakt van Habitat voorzien van een organisch katoen certificaat.

 

Overname Burton

In februari 2008 heeft Burton, DNA Distribution gekocht waar Alien Workshop en Habitat onder vallen. Onderleiding van het grote merk Burton heeft Habitat in 2009 een schoenenlijn uitgebracht. De skateboardschoenen hebben dezelfde Habitat look and feel en ze zijn net als de overige producten van Habitat ‘eco friendly’.

 

Millieuvriendelijke skateboard schoenen

Voor de skateboard schoenen wordt gebruik gemaakt van de volgende groene producten:
  • op water gebaseerde lijm
  • natuurlijk rubber
  • gerecycled materiaal
  • en materialen die minder gebaseerd zijn op olie.
Naast skateboards, skateboard wielen, kleding en accesoires kun je nu dus ook voor milieuvriendelijke skateboard schoenen terecht bij Habitat!
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare